Průvodce | Karpattreky | Horolezectví | Cykloturistika | Cestování | Lyžování | Příroda | Soutěže | Aktuality | Zajímavosti | Kalendář | Napsat článek | Reklama | Více… |
Treking.cz
Poslední aktualizace: 25.1.2022 , svátek má
Treking > Blog > Vaccine covid akbar, vakzine macht frei!

Vaccine covid akbar, vakzine macht frei!

Portugalsko bylo posledním cínovým vojáčkem zastánců plošného očkování

21.12.2021 | Otakar Brandos

Vyděšení zastánci lockdownů jsou nervózní z toho, jak čísla nakažených klesají i bez lockdownů. Jejich mediální aktivita s padajícími čísly pozitivně testovaných naopak výrazně stoupá. Bojí se, že si veřejnost uvědomí, že čísla klesají i bez apokalyptických a pro společnost devastačních opatření (ledaže by "zabraly" zavřené vánoční trhy), které mají v některých okolních zemích. Zemích, které mají, co se demokracie týče, znatelný deficit. Mluvím o zemích jako je Rakousko, Německo, Itálie…

Data z ČR

Je těžké vysvětlovat někomu, kdo se bojí, aby jej neočkovaní nenakazili nemocí, proti které je očkován, že očkováním se žádná tečka nekoná. Koncem čínské infekce nejsou ani restrikce typu lockdown, které se za poslední dva roky neosvědčily a nemají žádný měřitelný vliv na potírání čínské chřipky. Ani "14denní" distanční výuka, která je něčím tak "dočasným", jako dočasné rozmístění cizích vojsk, to nijak neovlivní.

Tyto skutečnosti nicméně nebrání například profesoru Flégrovi sepsat další věštbu, podle které se díky omikronu zhroutí stát. Souhlasím s tím, že stát se zhroutit může, jen bych příčinu neviděl v omikronu, ale v možném výpadku energií, který je, "díky" energeticky stále nebezpečnějšímu Německu a stále brutálněji prosazovanému "zelenému úderu", čím dál tím více pravděpodobný.

Zavilí příznivci očkování, a nejlépe očkování povinného, se do konce listopadu odvolávali na dobré výsledky proočkovaného Portugalska. A že nás, prý, 100% proočkovanost vyvede z "války proti kovidu". Nevyvede. To dokazují aktuální čísla (nejen) z Portugalska. Z Portugalska, kde již od přelomu listopadu a prosince čísla nemocných výrazně stoupají. Portugalské premianství se vymklo kontrole natolik, že se země s asi 88% proočkovaností proti čínské infekci od pondělí 20. prosince přesunula do tmavě červené kategorie, zatímco neproočkované "40%" Rumunsko se "paradoxně" přesunulo do kategorie zemí oranžových. Tedy do kategorie zemí s mírným rizikem.

Rumunsko

Shrnuto a podtrženo: nevěřte samozvaným odborníkům. Aneb, jak řekl jeden moudrý muž, říkejme mu třeba Guatama Buddha: "Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl Buddha". Jinými slovy - míra proočkovanosti nijak neovlivňuje dynamiku epidemie. Ta se řídí jinými, dodnes ne zcela pochopenými, zákonitostmi. Není ani odpovědností neočkovaných chránit očkované tím, že se naočkují. Očkovaným mají ochranu poskytovat vakcíny, kterými byli 2×, 3× a brzy snad již i 4× očkováni.

Ano, někde nad 65+, 70+ a v případě závažných nemocí dobrovolné očkováni proti čínské infekci plně schvaluji a považuji jej za rozumné, přestože očkování nefunguje tak, jak se očekávalo. Očkovaní lidé jsou stejně infekční jako neočkovaní (ta lež o nižší virové náloži očkovaných již byla několika studiemi dávno vyvrácena), očkovaní mohou onemocnět a dokonce mohou i zemřít. Ve věkové kohortě nad 70+, jak ukazují data např. z Velké Británie, mají ale očkovaní asi 3× lepší ochranu než neočkovaní (bez prodělání nemoci) vrstevníci.

Avšak očkování dětí a nebo nerizikových dospělých považuji za nerozumné. Plně souhlasím s miliardářem Karlem Janečkem, že očkování dětí experimentální vakcínou je zločin. Protože ať si říkají vládní "odborníci" co chtějí, vakcíny proti kovidu schválila EMA (Evropská agentura pro léčivé přípravky) pouze podmínečně, protože studie o jejich bezpečnosti a účinnosti nebyly dokončeny. To značí, že jejich bezpečnost není známa. Předběžná opatrnost a nedůvěra tak jistě není od věci. Obzvláště vezmeme-li v úvahu dřívější průšvihy farmafirem. A že jich nebylo málo.

A že nejsem jediný, kdo se nad bezpečností experimentálních vakcín zamýšlí dokazuje i zajímavý článek JUDr. Vladany Vališové, LL.M., která působí jako advokátka a rozhodce Mezinárodního rozhodčího soudu při ČMKBK a Sboru rozhodců FAČR a pro ČLK v Advokátním deníku , cituji: "… ale kdyby měly covidové vakcíny v delším časovém horizontu způsobit vážné zdravotní obtíže, což nevíme, protože klinické hodnocení vakcín probíhalo a probíhá v neobvykle krátkém čase, mohli bychom mít závažný bezpečnostní problém. Pokud totiž povinně naočkujeme všechny osoby z profesních skupin, které jsou nezbytné pro zabezpečení základních funkcí státu a jejich činnost je specificky zaměřena na zajištění bezpečnosti obyvatel, ochrany jejich zdraví a sociálních potřeb, nemusel by zůstat nikdo, kdo by se o základní funkce státu ve smyslu zajištění bezpečnosti obyvatel a ochrany jejich zdraví a sociálních potřeb staral." No a jsme opět u apokalypsy profesora Flégra, která by však mohla být způsobena zcela jinými příčinami než je omikron…

A že opatrnost je na místě uvádí ze své praxe například i profesor Beran, cituji: "Vakcína proti horečce dengue byla považována za velmi dobrou vakcínu a nejdřív se začala aplikovat školní mládeži na Filipínách. Byla to registrovaná běžná vakcína. Bohužel děti senzibilizovala, takže ty, co po očkování onemocněly horečkou dengue, mívaly daleko těžší, krvácivý průběh. Šest set dětí tam zemřelo…"

Pokud jde o účinnost, pak je zajímavá studie MUDr. V. Čížka "Vliv očkování na ochranu populace před šířením viru SARS-CoV-2" a nebo preprint švédské studie , která ukazuje, jak se účinnost vakcíny Comirnaty (Pfizer/BioNTech) proti příznakové infekci snížila z 92 % během prvního měsíce na 47 % ve 4.-6. měsíci a od 7. měsíce nebyla zjištěna účinnost žádná.

A to jsme se ještě ani nedotkli etického a právního hlediska povinného očkování experimentální vakcínou podle Vojtěchovy vyhlášky. Jak trefně dodává PharmDr. JUDr. Jan Žamboch, cituji: "… je každý, komu se vakcíny proti covidu-19 podávají, účastníkem vědeckého experimentu - používá se u něj lék, o kterém se teprve zjišťuje, zda je bezpečný a účinný. Etické kodexy (Norimberský kodex, pozn. red.) zakazují, aby byl člověk k účasti na experimentu nucen…"

Vojtěchova vyhláška navíc naráží na § 46 odst. 1 zák. o. v. z. se k zamezení vzniku a šíření závažných infekčních onemocnění s vysokým rizikem dalšího epidemického šíření v kolektivech a život ohrožujících infekčních onemocnění, podle kterého se provádějí pravidelná očkování. A vakcíny proti kovidu šíření infekce zabránit nedokáží.

Ale podívejme se na problematiku ještě jinak. Je vůbec na místě uvažovat o povinném očkování proti nemoci, jejíž globální IFR (smrtnost) je 0,15 % a u dětí dokonce jen 0,005 %? Když již zastánci povinného očkování vytahují pravé neštovice, tak, jen pro srovnání, jejich IFR činí 30 %. U tuberkulózy, kde bylo povinné očkování navíc zrušeno, činí IFR 43 %. Tedy nemoci, u nichž je smrtnost o dva řády vyšší!

A teď již jen pár hlášek z diskusí stranických a korporátních deníků. Hlášek, které vypustili fanatičtí příznivci očkování proti kovidu, kteří jsou prý ti zodpovědnější, lepší a moudřejší. No posuďte sami.

Diskuse

"A to nelze bezmozka, co nezvedne telefon a nezareaguje na sms predvest policii, nechat zaplatit cely zakrok, odhadem 100 tisic a nekam ho na 14 dni zavrit, samozrejme za 5 tisic na noc?"

"Jedine reseni, predvest policii a dotycneho nechat vse dotycneho zaplatit, plus nainstalovat cip aby se priste nezabehl a telefony zvedal :-)"

"Asi bych udělal lockdown pro neoškované (nesmí mezi lidi a to ani to jakéhokoliv obchodu a už vůbec ne do práce), základní potraviny by jim mohla v případě nouze dovézt nějaká služba domů, ale každý den by se 100x zeptali, kdy se budou očkovat."

"Já jsem pro naprostou izolaci neočkovaných. Potraviny, kde budou jen základní potraviny, třeba i dotované, brambory, nudle, někde za městem, kde budou prodávat vojáci ve skafandrech a dost. Žádné školy, parky, sport, kultura, nic. Taky žádné MHD, prostě nic. Pohřby jen žehem."

"Kdyby platila svoboda rozhodnuti neockovat se v nedemokratickych dobach pravych nestovic a spanelskych chripek, nemuseli bychom to dilema resit ted. Nikdo z nas by tu nebyl. Kaspari." Tady bych se rád zeptal, kterou že to vakcínou se během španělské chřipky očkovalo…

V podobném duchu se vyjádřil například Pepa Debil na adresu neočkovaných hasičů. A že prý vyházet je z práce. No fajn, takže až bude někde hořet, budeme volat Debilovi. No a Luděk Hňup to samé doporučoval neočkovaným zdravotníkům. Takže až někoho odvezou do špitálu třeba se slepákem, zavolají na sál Ludvu Hňupa. No prostě vaccine covid akbar, vaccine macht frei!

Doplněno 26.12.: Zajímavé video, sestřihaný pořad ze Slovenska, kde odborníci z řad lékařů i právníků vznášejí velice závažná podezření okolo vakcinace proti kovidu. Určitě stojí ta půlhodina pozornosti za to: https://www.youtube.com/watch?v=dP9X3oTiGwk.

Treking.cz - diskuze

Diskuse k tomuto článku

přidat názor    zobrazit celou diskusi
Beran: Povinné očkování nemá smysl, vakcína vyprchá, kolektivní imunita není (-OB-, 04.01.2022, 15:23 )
Epidemiolog a vakcinolog Jiří Beran se ostře vymezil proti povinné vakcinaci vybraných profesních skupin. Související hrozbu propuštění z práce těch, kteří by se očkovat nenechali, označil za „kopnutí si do kolene“, protože tito lidé budou chybět. Beran se vyjádřil na tiskové konferenci Iniciativy 21, která k tomu připravila petici. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/povinne-ockovani-petice-policie-armada-hasici-sestry-zdravotnici-beran-inciativa-21.A220104_093345_domaci_remy


Další související články, mohlo by vás zajímat

Reklama, turistika a výlety podle pohoří
Beskydy | Bílé Karpaty | Blatenská pahorkatina | Brdy | Broumovská vrchovina | Česká Kanada | České středohoří | České Švýcarsko | Český les | Český ráj | Děčínská vrchovina | Doupovské hory | Drahanská vrchovina | Džbán | Hanušovická vrchovina | Hornosvratecká vrchovina | Hostýnské vrchy | Chřiby | Javorníky | Jeseníky | Ještědsko-kozákovský hřbet | Jevišovická pahorkatina | Jizerské hory | Králický Sněžník | Krkonoše | Krušné hory | Křemešnická vrchovina | Křivoklátská vrchovina | Litenčická pahorkatina | Lužické hory | Nízký Jeseník | Novohradské hory | Orlické hory | Pálava | Podbeskydská pahorkatina | Podyjí | Rakovnická pahorkatina | Ralsko | Rychlebské hory | Slavkovský les | Slezské Beskydy | Smrčiny | Svitavská pahorkatina | Šluknovská pahorkatina | Šumava | Švihovská vrchovina | Vizovická vrchovina | Vlašimská pahorkatina | Vsetínské vrchy | Východolabská tabule | Zábřežská vrchovina | Zlatohorská vrchovina | Ždánický les | Železné hory | Žulovská pahorkatina | Belianské Tatry | Branisko | Bukovské vrchy | Burda | Cerová vrchovina | Čergov | Čierna hora | Chočské vrchy | Kremnické vrchy | Krupinská planina | Kysucké Beskydy | Laborecká vrchovina | Levočské vrchy | Ľubovnianska vrchovina | Malá Fatra | Malé Karpaty | Muránska planina | Myjavská pahorkatina | Nízké Tatry | Ondavská vrchovina | Oravská Magura | Oravské Beskydy | Ostrôžky | Pieniny | Podunajská pahorkatina | Pohronský Inovec | Polana | Považský Inovec | Revúcka vrchovina | Roháče | Slanské vrchy | Slovenský kras | Slovenský ráj | Spišská Magura | Beskydy | Stolické vrchy | Strážovské vrchy | Starohorské vrchy | Šarišská vrchovina | Štiavnické vrchy | Tribeč | Velká Fatra | Veporské vrchy | Vihorlat | Volovské vrchy | Vtáčnik | Vysoké Tatry | Východoslovenská rovina | Zemplínské vrchy | Žiar

Z posledních článků vybíráme

16.12.2021 / Otakar Brandos
Trek · Pohořími Hrubý Jeseník a Rychlebské hory. Trek přes Banjaluku za císařovnou Sisi s výstupem na Vozku, Dalimilovu rozhlednu a Smrk (1) | Fotogalerie k článku

Neuběhl týden a jesenické hřebeny mám opět na dosah. Na došlap? Tentokráte vyrážím na asi 50kilometrový (s převýšením 1 700 metrů) dvoudenní okruh z parkoviště v Ostružné, kterou jsem minulý týden pouze …

14.12.2021 / ESO2119
Vesmír · Sagittarius A, černá díra v centru Galaxie. Sledujte pohyb hvězd kolem černé díry v centru Galaxie na záběrech s dosud nejhlubším dosahem

Pomocí interferometru VLTI Evropské jižní observatoře astronomové pořídili nejhlubší a nejostřejší záběry okolí superhmotné černé díry v centru naší Galaxie, jaké jsou dnes k dispozici. Nové snímky přibližují střed …

9.12.2021 / Otakar Brandos
Hory · Polské hory, pohoří v polských Sudetech. Pás polských příhraničních hor s Českem a Německem, geomorfologické členění

Jižní hranice převážně rovinatého Polska je lemována širokým pásem hor. Při hranicích s Českou republikou se táhnou hory Českého masívu náležející do Krkonošsko-jesenické subprovincie zvané také Sudety (provincie …

8.12.2021 / ESO2118
Vesmír · Planeta v systému b Centauri (HIP 71865). Dalekohled ESO/VLT zobrazil planetu u hmotné dvojhvězdy

Dalekohled VLT Evropské jižní observatoře pořídil snímek exoplanety obíhající kolem dvojhvězdy b Centauri, která je na obloze pozorovatelná pouhým okem. Jedná se zatím o nejteplejší a nejhmotnější systém hvězd …

6.12.2021 / Otakar Brandos
Karpaty · Nejvyšší hory v Karpatech, 20 nejvyšších pohoří. Od Tater přes Fagaraš, Retezat, Rodnu a Černou horu až po Nízké Tatry

Karpaty jsou s rozlohou 209 526 čtverečních kilometrů největším horským pásmem, geomorfologickým subsystémem, Evropy. Karpaty, které vznikaly v době mladších třetihor (dnes kenozoikum) zasahují na úze …

3.12.2021 / Dorek Čermák
Trek · Orlické hory, podzimní přechod hřebene. Projekt 13 / 7 - Královéhradecký kraj (1) | Fotogalerie k článku

Měsíci září chybí do jeho konce pár dnů a navíc prodloužený víkend. Když čekáme s Markétou a Milanem na autobusový spoj, tak si v duchu říkám, abychom se do autobusu vešli, kolik pojede lidí. V Olešnici v Orlic …

29.11.2021 / Otakar Brandos
Trek · Pohoří Hrubý Jeseník a Hanušovická vrchovina. Dvoudenní výšlap přes Primiswald, Tři kameny, Brannou, Šerák a Keprník za jelení říje (2) | Fotogalerie k článku

Za kuropění na obloze krásně zářil úzký srpeček Měsíce nad východním obzorem. Nádhera. Souhlasně přibrukují i jeleni v nejbližším okolí. S prvními ranními paprsky vycházejícího Slunce balím spacák a vyrá …

26.11.2021 / Ondřej Havelka
Cestování · Nkisi Nkondi: mocné fetišové figury centrální Afriky

Hluboké deštné lesy demokratického Konga v centrální oblasti Afriky dosud ukrývají neobyčejný klenot ze světa tradičních afrických náboženství: mocné fetišové figury Nkisi Nkondi. Jedná se o dřevěné sošky v …

24.11.2021 / Petr Krčmář
Trek · Výstup na Kebnekaise, nejvyšší horu Švédska. Podzimní Abisko a turistika | Fotogalerie k článku

Je před 19. hodinou, trhají se mraky a otvírá se výhled na hory na západě, chvilku po té letadlo dosedá na dráhu v Kiruně. Tam nastupujeme do objednaného taxíku. Cestou nám řidič zastaví na šest minut u pumpy …

Velký Roudný Úplněk Chata Horalka Strečno Beskydy, ubytování Soumrak Luční bouda Malá Fatra, ubytování Choustník Helfenburk Venušiny misky Hukvaldy Elbrus Afélium Zverovka Chalupská slať Šumava, ubytování Spacáky Mont Blanc Pluto Vosecká bouda Vysoký vodopád Cvilín Karlštejn Chata Šerlich Bouda Jelenka Pluto Jarní prázdniny Liška Matterhorn Hrad Lichnice Sirotčí hrádek Higgsův boson Opruzeniny Cumulonimbus Pohorky
Služby Horská seznamka Outdoor bazar Ztráty a nálezy Archiv článků Spolupracujeme Počasí Satelitní snímky Fotogalerie Turistická mapa Kalendář turistických akcí Treky České hory Slovenské hory Alpy Karpattreky Rumunské hory Ukrajinské Karpaty Asijské hory Severské země Turistika s dětmi Balkánské a evropské hory Ubytování Horské chaty, české hory Slovenské chaty Penziony, hotely Ubytování online Alpské chaty České kempy Slovenské kempy Chorvatské kempy Kempy, Slovinsko Ukrajina, Rumunské hory Výlety Skalní města a skály Naše vrcholy Rozhledny České hrady Slovenské hrady Jeskyně Vodopády Sedla a doliny Členění Slovenska Geomorfologické členění ČR Výlety Přehled našich pohoří Sopky v ČR Karpaty Alpy Ledovcová jezera Památky a zámky Větrné mlýny Čedičové varhany Viklany Bludné (eratické) balvany Ostatní Cestování, cestopisy Horolezectví Cykloturistika Snow Soutěže Příroda, fauna a flóra Vesmír, astronomie Produkty Testujeme Outdoor vybavení, poradna
TOPlist