Průvodce | Karpattreky | Horolezectví | Cykloturistika | Cestování | Lyžování | Příroda | Soutěže | Aktuality | Zajímavosti | Kalendář | Napsat článek | Reklama | Více… |
Treking.cz
Poslední aktualizace: 16.5.2012 , svátek má

Výsledky Fotosoutěže 2011, oceněné fotografie

16.5.2012 | Otakar Brandos

Konečně zveřejňujeme výsledky Fotosoutěže 2011, která se dostala tak trochu do ústraní z důvodů dočasného pozastavení vydávání tištěného Trekingu, který je hlavním partnerem této soutěže.

Večer na Velké Fatře

Přesto se nám do soutěže sešlo 228 soutěžních prací, což je pro nás potěšující a zároveň do budoucna zavazující stav. Jde sice o pokles oproti minulosti, avšak jen co do kvantity, kvalita je stále velmi vysoká. Bylo obtížné vybrat ty nej práce, neboť podstatná část zaslaných snímků byla na profesionální úrovni.

Jak si tedy autoři vedli v jednotlivých kategoriích?

Hory a krajina

  • Roman Jaroš, Večer v horách
  • Josef Franc, Zapadlí vlastenci
  • Pavel Jána, Tiské stěny

Hory a lidé

  • Roman Jaroš, Fotograf
  • Petra Musálkova, Rozprava
  • Ondřej Kolisko, K západu

Cestování

  • Tomáš Hanuš, Západ Slunce na Sokotře
  • Tomáš Hanuš, soubor černobílých fotografií fotografií
  • Jose Franc, Půlnoční slunce nad Lofoty

Výhercům jednotlivých kategorií blahopřejeme, ostatním účastníkům děkujeme za účast a věříme, že se zúčastníte i příštího ročníku soutěže. Některé z neoceněných snímků se postupně objeví na webu, oceněné fotografie si můžete prohlédnout již nyní. Ceny oceněným autorům budeme rozesílat v průběhu školních prázdnin, jejich seznam se objeví ve stejném období na této stránce.

Fotosoutěž 2011 - XII. ročník fotografické soutěže

3.2.2011 | Otakar Brandos

Redakce časopisu TREKING vyhlašuje po roční přestávce další ročník fotosoutěže, tentokráte již XII. ročník. Uzávěrka soutěže je 31.12.2011 přičemž pro přijetí do soutěže rozhoduje datum poštovního razítka na obálce. Pro dvanáctý ročník fotosoutěže vyhlašujeme, podobně jako v předchozích letech, tři soutěžní kategorie:

  • Hory a krajina
  • Hory a lidé
  • Cestování

Fotosoutěže se mohou zúčastnit všichni autoři bez omezení. Do každé ze soutěžních kategorií můžete zaslat maximálně pět fotografií, minimální formát fotografií zůstává i pro tento rok 13 × 18 centimetrů. Fotografie nemusí být samozřejmě jen barevné, ale do soutěže přijímáme i fotografie černobílé. Snímky pořízené digitálními fotoaparáty musejí být vytištěny na kvalitní tiskárně a nebo zhotoveny na klasickém fotomateriálu, protože snímky v digitální podobě se do soutěže nepřijímají. Rozměry diapozitivů z pochopitelných důvodů omezeny nejsou.

Každá soutěžní práce musí obsahovat jméno a adresu autora, název snímku a jméno oblasti, kde byl záběr pořízen. Vhodné je doplnit rovněž informace o použitém objektivu, fotoaparátu a fotomateriálu, to jsou ale již nepovinné údaje. Fotografie popisujte na rubu měkkou tužkou a nebo je opatřete štítky s vypsanými údaji.

Budete-li používat k popisu fotografií fix apod., proložte fotografie volnými listy papíru, ať nedojde k obtištění textu na líc fotografií a tím k jejich znehodnocení. Diapozitivy očíslujte na rámečcích a popište na volném listu papíru. Soutěžní práce můžete zasílat na adresu redakce časopisu Treking. Do soutěže budou zařazeny i ty fotografie, které jste nám zasílali v průběhu roku 2010, kdy jsme tuto soutěž nestihli vyhlásit.

Výherci jednotlivých kategorií obdrží hodnotné ceny, které do soutěže poskytují naši partneři. Jejich loga budou fotosoutěž neustále provázet a postupně budou na této stránce doplňovány, jak se nám podaří smluvně dojednat podporu tohoto ročníku. Výsledky této soutěže budou vyhlášeny v březnu 2012 a zveřejněny tištěném Trekingu v čísle 1/2012.

Fotografie zůstávají majetkem redakce (při zachování autorských práv) a nevracejí se (vyjma výstavních paspartovaných snímků). Nežádejte nás, prosím, o jejich vrácení! Není v našich silách vám vyhovět. Diapozitivy tomuto pravidlu nepodléhají a po skončení soutěže budou autorům vráceny. Redakce si vyhrazuje právo zveřejnění a použití soutěžních fotografií v na webových stránkách Treking.cz a nebo v tištěném Trekingu.

Výherci jednotlivých kategorií obdrží hodnotné ceny, které do fotosoutěže poskytují partneři XII. ročníku fotografické soutěže.

Treking.cz - diskuze

Diskuse k tomuto článku

přidat názor    zobrazit celou diskusi
Neobdržená cena (Ondřej Kolisko, 10.09.2014, 15:04 )
Cenu v soutěži jsem také dosud (více než 2 roky po vyhlášení výsledků) neobdržel. Byly vůbec kdy rozeslány?
Vážený pane, (-OB-, 10.09.2014, 22:44 )
vy se mi asi opravdu zdáte… Ceny byly rozeslány již dávno, po dvou letech bude asi nemožné na poště cokoliv reklamovat. Napište, prosím, svou reklamaci na mail balaj@treking.cz kolegovi, jenž má tyto záležitosti na starost. Pokud se váš balík vrátil jako nedoručený, bude schopen vám pomoci.
hodnotné ceny (a, 06.04.2015, 09:21 )
Ceny si jistě rozdali mezi sebou.
Na takové (-OB-, 06.04.2015, 18:28 )
sprosťárny škoda reagovat. Nevím, proč nás soudíte podle sebe.
Stále neobdržená cena ze soutěže 2011 (Pavel Jána, 03.03.2013, 18:17 )
Kdy budete rozesílat ceny z fotosoutěže za rok 2011 ?
Ceny byly (-OB-, 03.03.2013, 19:13 )
rozesílány před koncem minulého roku. Pokud máte nějakou reklamaci, kontaktujte kolegu na mailu balaj@treking.cz.
ceny a reklamace (musalkova, 15.05.2013, 20:26 )
Dobrý den, tak jsem v dubnu reklamovala rozesílku cen u kolegy Balaje na mailu, jak je uvedeno ve Vašem příspěvku. A do dnešního dne nic. Opravdu, Vám věřit.......... Celkem nefér jednání. V tuto chvíli mě to už nezajímá.
Kdybych neviděl (-OB-, 15.05.2013, 21:12 )
ty dvě hromady balíků v redakci, tak bych si již asi také začínal myslet, že ceny rozeslány nebyly. Na druhou stranu se mi zase nechce věřit, že by ČP zašantročila každý pátý balík… Určitě to zítra u kolegy prověřím.
Stále neobdržené výhry (Tomáš, 18.11.2012, 16:36 )
Ahoj! Chtěl bych se zaptat, zda výhry dostaneme alespoň do vánoc (letošních). Děkuji.
Problém s rozesílkou (-OB-, 19.11.2012, 09:37 )
cen bohužel řešíme od prázdnin. Hlavní partner soutěže již snad 10× slíbil ceny dodat, dosud se tak ale nestalo. Je nám jasné, že tato záležitost padá jen a jen na naší hlavu a že vás tyto potíže nemusí zajímat. Budeme se snažit věc do letošních vánoc dořešit. Bohužel je to také ponaučení pro nás do budoucna. Buď takovouto soutěž nepořádat a nebo vybírat flexibilnější partnery…
Hodnotné ceny? (Tomáš, 29.09.2012, 19:22 )
Dobrý den. Je skoro říjen a stále jsme neobdželi ceny. V článku se píše, že ceny nám budou zaslány během letních prazdnin. A stále nic. Kdy tak bude, prosím, učiněno?
ano ano (petra, 05.10.2012, 13:24 )
ano, je otázka, jak na tom Treking v současné době a co všechno ještě nestíhá....
ano, ano (Kamil Balaj, 05.10.2012, 15:35 )
Všem výhercům bych chtěl říct, že jsme si žádnou cenu nenechali pro sebe.Slíbené ceny, bohužel firma zatím nedodala. Takže v pondělí začnu posílat ty, které mám z jiných soutěží a po několikaté zaurguji.
hodnotné ceny ? (Pavel Jána, 09.10.2012, 22:53 )
časopis Treking se teda vytáhl ! Sliboval rozesílat ceny v průběhu prázdnin. Ikdyby měli týdení zpoždění,tak to člověk pochopí. Jenže už je ŘÍJEN a doposud nic. Jak chtějí pořádat soutěže, když ani nemají ceny? Působí to na mě dojmem,že v takové organizaci to nemůže ani dobře fungovat. Když nemají ceny na soutěž, která byla vyhlášena v roce 2011, tak časopis Treking nemůže zvládat soutěže v roce 2012. Pro soutěžící je lepší se účastnit jinde, než aby se dočkali zklamání. Kdyby soutěžící měli tak laxní přístup,tak fotky do loňské soutěže jim budou chodit ještě letos. Pavel Jána
Fotky jsou krásné, (HelenaK, 21.05.2012, 06:49 )
jen ta reklama tam dost prudí! Nešla by trošku upozadit??
Úpadek treking.cz (Martin, 20.05.2012, 10:13 )
Vyhlášené výsledky jsou definitvním úpadkem tohoto serveru. Takhle špatně fotí Otakar Brandos. Výhercům přeji, aby se jim podařilo z redakce "vykopat" ceny. Protože v odměňování autorů je redakce ještě pomalejší než ve vyhodnocování soutěže.
Možná by bylo lépe, (Honza, 20.05.2012, 13:15 )
kdyby jsi své mindráky ventiloval v Blesku nebo Aha. Nebo ti snad redakce "zapomněla" ocenit nějakou tvou fotografii?
Martin v soutěži neuspěl... (Eva Jandová, 20.05.2012, 19:24 )
Je to věc názoru každého z nás. Mně se třeba fotky moc líbí. No jo, mezi výherci nefiguruje jméno Martin a tak se asi Martin zlobí, že? Třeba ti to dopadne příští rok...
Co se stalo s Fotosoutěží 2011? (Josef, 19.03.2012, 21:20 )
Kdy budou zveřejněny výsledky? Díky Josef
Tato soutěž se v současné době (-OB-, 31.03.2012, 15:16 )
vyhodnocuje, výsledky fotosoutěže budou vyhlášeny na našich webovkách v první polovině měsíce duben.
Soutěž (Tomáš, 19.04.2012, 20:54 )
Tak první polovina měsíce nám uběhla a vyhodnocení soutěže opět nikde... A nebo bylo myšleno první polovina dubna roku 2013 :-) ?
Během dubna se (-OB-, 20.04.2012, 08:59 )
dočkáte. My za poslední týden zveřejňovali informace o třech soutěžích, proto druhou fotosoutěž mírně posunujeme. Nechtěli jsme čtenáře Trekingu soutěžemi přehltit.


Další související články:

+ Vyhlášení výsledků Fotosoutěže 2009 - XI. ročník fotografické soutěže
+ Výsledky X. ročníku Fotosoutěže
+ IX. ročník Fotosoutěže časopisu Treking - 2007; podmínky soutěže
+ Fotosoutěž 2006, VIII. ročník
+ Fotosoutěž 2005, VII. ročník
+ Fotosoutěž 2004, VI. ročník
+ Fotosoutěž 2004, VI. ročník, podmínky soutěže
+ Fotosoutěž 2003, V. ročník
Reklama
Výběr článků
Hory Přechod dvou zapomenutých národních parků v Rumunsku
Hory Zimní výstup na Ďumbier a dramatický západ Slunce
Hory Osnica a Stoh z Párnice do Kraľovan
Reklama
Populární treky
1. Slovenské hory Přechod hlavního hřebene Velké Fatry
2. České hory Lužické hory - toulky po hradech, skálách a vyhlídkách
3. Alpy Výstup na Hoher Dachstein klasickou cestou
4. Rumunské hory Retezat, princeznou Jižních Karpat křížem krážem (1)
5. Ukrajinské Karpaty Hřebenem poloniny Piškoňa, Zakarpatská Ukrajina
Reklama
Témata našich článků…
Soumrak Radhošť Chata Barborka Soos Koberštejn Charbulák Paprsek Trosky Kaon Kaltenštejn Tesařík obecný Dachstein Házmburk Coulomb Velikonoce Higgsův boson Bouzov Aktuální počasí Ježek Elektron Nesmeky Keprník
Regiony
Beskydy | Bílé Karpaty | Blatenská pahorkatina | Brdy | Broumovská vrchovina | Česká Kanada | České středohoří | České Švýcarsko | Český les | Český ráj | Děčínská vrchovina | Doupovské hory | Drahanská vrchovina | Džbán | Hanušovická vrchovina | Hornosvratecká vrchovina | Hostýnské vrchy | Chřiby | Javorníky | Jeseníky | Ještědsko-kozákovský hřbet | Jevišovická pahorkatina | Jizerské hory | Králický Sněžník | Krkonoše | Krušné hory | Křemešnická vrchovina | Křivoklátská vrchovina | Litenčická pahorkatina | Lužické hory | Nízký Jeseník | Novohradské hory | Orlické hory | Pálava | Podbeskydská pahorkatina | Podyjí | Rakovnická pahorkatina | Ralsko | Rychlebské hory | Slavkovský les | Slezské Beskydy | Smrčiny | Svitavská pahorkatina | Šluknovská pahorkatina | Šumava | Švihovská vrchovina | Vizovická vrchovina | Vlašimská pahorkatina | Vsetínské vrchy | Východolabská tabule | Zábřežská vrchovina | Zlatohorská vrchovina | Ždánický les | Železné hory | Žulovská pahorkatina | Belianské Tatry | Branisko | Bukovské vrchy | Burda | Cerová vrchovina | Čergov | Čierna hora | Chočské vrchy | Kremnické vrchy | Krupinská planina | Kysucké Beskydy | Laborecká vrchovina | Levočské vrchy | Ľubovnianska vrchovina | Malá Fatra | Malé Karpaty | Muránska planina | Myjavská pahorkatina | Nízké Tatry | Ondavská vrchovina | Oravská Magura | Oravské Beskydy | Ostrôžky | Pieniny | Podunajská pahorkatina | Pohronský Inovec | Polana | Považský Inovec | Revúcka vrchovina | Roháče | Slanské vrchy | Slovenský kras | Slovenský ráj | Spišská Magura | Beskydy | Stolické vrchy | Strážovské vrchy | Starohorské vrchy | Šarišská vrchovina | Štiavnické vrchy | Tribeč | Velká Fatra | Veporské vrchy | Vihorlat | Volovské vrchy | Vtáčnik | Vysoké Tatry | Východoslovenská rovina | Zemplínské vrchy | Žiar
Služby Horská seznamka Outdoor bazar Ztráty a nálezy Archiv článků Spolupracujeme Počasí Satelitní snímky Fotogalerie Turistická mapa Kalendář turistických akcí Treky České hory Slovenské hory Alpy Karpattreky Rumunské hory Ukrajinské Karpaty Asijské hory Severské země Turistika s dětmi Balkánské a evropské hory Ubytování Horské chaty, české hory Slovenské chaty Penziony, hotely Ubytování online Alpské chaty České kempy Slovenské kempy Chorvatské kempy Kempy, Slovinsko Ukrajina, Rumunské hory Výlety Skalní města a skály Naše vrcholy Rozhledny České hrady Slovenské hrady Jeskyně Vodopády Sedla a doliny Členění Slovenska Geomorfologické členění ČR Výlety Přehled našich pohoří Sopky v ČR Karpaty Alpy Ledovcová jezera Památky a zámky Větrné mlýny Čedičové varhany Viklany Bludné (eratické) balvany Ostatní Cestování, cestopisy Horolezectví Cykloturistika Snow Soutěže Příroda, fauna a flóra Vesmír, astronomie Produkty Testujeme Outdoor vybavení, poradna
TOPlist