Průvodce | Karpattreky | Horolezectví | Cykloturistika | Cestování | Lyžování | Příroda | Soutěže | Aktuality | Zajímavosti | Kalendář | Napsat článek | Reklama | Více… |
Treking.cz
Poslední aktualizace: 12.1.2016 , svátek má
Treking > Aktuality > Horská výzva míří do Krkonoš - trasa a informace

Horská výzva míří do Krkonoš - trasa a informace

V pondělí končí on-line registrace

12.5.2015 | TZ

Přesně měsíc zbývá do startu 2. závodu Rock Point - Horská výzva. Čtyřdílný seriál horských běhů a trekingu dvojic má další zastávku v Krkonoších. Jen několik málo dnů ale zbývá do konce uzávěrky výhodné on-line registrace. Ta končí už v pondělí 18. května ve 20 hodin. Pak už bude možné se přihlásit pouze na místě.

Rock Point - Horská výzva

"Elektronické přihlášky nám končí už v pondělí, a tak závodníci mají jen pár následujících dnů na to, aby získali výhodnější startovné, ale také další bonusy v podobě pamětního trička nebo startovního čísla se jménem nebo plechovku RedBullu," připomněl výhody včasného zaregistrování ředitel závodu Pavel Zitta.

Pokud termín běžci propásnou, šance na start tím snížena není. Každý zájemce se bude moci do závodu přihlásit ještě i přímo na místě v den konání akce. Rock Point - Horská výzva pokračuje v Krkonoších ve dnech 12. a 13. června, tedy už obligátně v pátek a v sobotu. Na programu nemohou chybět tři délky soutěžních tras - Long (69 km), Half (33 km) a Short (16 km) a vypsaný je i nesoutěžní Pochod s Mixitkou na čtrnáct kilometrů.

Čtěte také: Horská výzva v Krušných horách

Pět minut před páteční půlnocí už tradičně vyběhnou největší borci v kategorii Long. Ti nejrychlejší cílem proběhnou ještě před startem dalších závodů. Zatímco "halfisté" vybíhají v sobotu v 9 hodin, "shortisté" další hodinu za nimi. Ve čtvrt na jedenáct je naplánovaná letošní novinka - Pochod s Mixitkou.

"Ten je určený opravdu pro každého a je jedno, zda jste velcí nebo malí, hubení či tlustí. Jde především o velké zpestřením pro ty, kdo se nechtějí prioritně honit za vítězstvím, ale chtějí poznávat krásy českých hor, v tomto případě Krkonoš. Součástí je také občerstvení na Luční Boudě, takže i to by mohlo být motivací nezůstat o červnovém víkendu doma u televize. Ideální je pro celé rodiny," zve k závodu Pavel Zitta s tím, že zatímco soutěžní kategorie se mohou přihlásit on-line do pondělka, účastníci hromadného pochodu se přihlašují až na místě.

Rock Point - Horská výzva je horským během dvojic. Soutěží se hned v pěti kategoriích, do kterých se může přihlásit naprosto každý. Vypsány jsou třídy - muži, ženy, mix a dogtreking mužů a žen, kdy se psem běží daný páníček. Start bude přichystán na parkovišti U Kapličky v Peci pod Sněžkou, kde je nejen celé zázemí, ale bude i cíl všech tratí. Všichni trasu musí zvládnout ve vyspaném limitu 24, 12 a 8 hodin.

Na každé trase jsou připraveny občerstvovací stanice. Běžci na nejdelší trati se mohou těšit na zastávky ve Špindlerově Mlýně, Labské a Luční Boudě, v Peci pod Sněžkou a na Soutoku ÚP. "Na občerstvovačkách bude připravena polévka, salámy, sýry s pečivem, ovoce, müsli tyčinky, čokoláda, nebo tolik oblíbené koláčky, kvůli kterým mi někteří už řekli, že k nám jezdí, protože jim vždy udělají v těžkých chvílích velkou radost," usmál se Zitta, když připomněl, že veškeré informace, včetně přihlášek, najdou zájemci o start na webových stránkách www.horskavyzva.cz.

Drsné podmínky pořadatelé Horské výzvy zmírnili

Kouty nad Desnou

9.4.2015 | TZ

Opravdu extrémní bude úvodní závod nového ročníku seriálu Rock Point - Horská výzva. Ten odstartuje už tento víkend v Koutech nad Desnou. V horách Jeseníků ale během předchozího víkendu nasněžilo tolik, že pořadatelé z bezpečnostních důvodů upravili pravidla a povolili užití do té doby zakázané výbavy. Běžci tak nově smějí použít nesmeky, mačky, sněžnice nebo boty s hroty.

Horská výzva

"Počasí nám trochu zkomplikovalo závodní podmínky. Vše jsme ale konzultovali s Horskou službou Jeseníky, protože nám záleží v první řadě na bezpečnosti účastníků. Právě proto jsme na doporučení upravili pravidla, díky čemuž účastníci smí využít výbavu, která byla do této doby zakázána. Využití té či které části povolené výbavy záleží na každém a rozhodně nejde o žádné nařízení, pouze umožnění, aby běžci mohli závod bez ohrožení zvládnout," upozornil ředitel seriálu Rock Point - Horská výzva Pavel Zitta.

Změnu pravidel ihned celá řada přihlášených přijala s povděkem. "Když jsem viděl, jaké v Jeseníkách zavládly podmínky, úplně jsem se zhrozil. Ze zkušenosti vím, že pokud napadne tolik sněhu, mění se radost z běhu na nechutné trápení a to bych vážně nechtěl. Horskou výzvu už pomalu beru jako srdeční záležitost. Na závod se těším, tak doufám, že to nebude tak hrozné, jak se na první pohled zdá," podotkl už tradiční běžec, litoměřický policista Tomáš Lisec.

První závod seriálu je na programu tento pátek. Z areálu Kouty tradičně pět minut před půlnocí odstartuje pole běžců na hlavní dlouhé trati. Pro dobrodruhy na "Longu" je nachystána 63 km dlouhá trasa, při které se běžci zastaví na třech občerstvovacích stanicích na Ramzové, Červenohorském sedle a na Ovčárně u chaty horské služby.

Ti nejrychlejší se do cílového sportovního areálu Kouty vrátí nad sobotním ránem. Časový limit pro dokončení je přitom 24 hodin. V sobotu dopoledne pak startují další kategorie - Half (35 km) vyběhne v 9 hodin s dvanáctihodinovým limitem a hodinu na to skupina Short (14 km). Nejkratší trasa má časový limit osm hodin.

Stále je možné přihlásit na kteroukoli trasu. Startovní čísla "Longu" se vydávají v pátek od 17 do 22:30 hod. Sobotní výdej čísel pak začíná o šesté ranní a končí hodinu před startem dané kategorie. Mimo tradičních tří délek tras - Long, Half a Short pořadatelský tým letos připravil i speciální nesoutěžní čtrnáctikilometrový Pochod s Mixitkou, který je určený pro všechny, co mají rádi hory.

"Polovina startovného z tohoto pochodu bude věnována Lukáši Bílému ze Šumperka, který je po dětské obrně připoután na invalidní vozík. Lukáškovi se snažíme pomáhat a přispívat na jeho léčbu při jiných akcích, které pořádáme, a tentokrát jsme se rozhodli připravit takový pochod, který může k pohybu v přírodě motivovat opravdu širokou veřejnost," připomněl Zitta.

Při úvodním závodě si na své přijdou nejen běžci, ale také doprovod či další návštěvníci. Součástí je kulturní program a vyžití pro nejmenší. V cíli bude na závodníky v průběhu soboty čekat teplé občerstvení. Hudební program odstartuje přesně v poledne. Na pódiu se představí kapely A.M.Úlet, Blues Session nebo Joan Jett & The Blackhearts tribute.

Odpoledne vyvrcholí v 16 hodin vyhlášením výsledků a představením nejrychlejších účastníků. Vyhlašovat se na každé trati bude nově pětice kategorií - muži, ženy, mix a dogreking mužů a žen. "Ti nejlepší se mohou těšit nejen na pamětní medaile, ale především na zajímavé ceny od firem Rock Point, Inov8, Red Bull, Svět běhu, pánského časopisu Esquire, či fyzioterapeuta Mgr. Frány," láká k účasti ředitel závodu Pavel Zitta.

Horská výzva 2015

Nový ročník Rock Point - Horské výzvy startuje za týden

27.11.2014 | TZ

Už příští týden bude zahájen nový ročník Rock Point - Horské výzvy 2015. Od pondělka totiž startují registrace do prvního závodu tohoto seriálu horských běhů a trekingu. Pořadatelé pro nadcházející sérii připravili hned celou řadu novinek, které závodníkům mají zajistit ještě větší komfort a především zážitky.

Horská výzva

"Registrace do prvního závodu v Jeseníkách bude spuštěna 1. prosince přesně ve 20 hodin na našem webu www.horskavyzva.cz. Po komplikacích v právě uplynulém ročníku, kdy jsme byli nuceni upravit trať závodu, když se nám na některou naplánovanou trasu nepovedlo získat vždy všechna nezbytná povolení, jsme účastníkům slíbili, že toto se už nebude opakovat. Každá registrace proto bude spuštěna až tehdy, kdy budeme mít vše stoprocentně zajištěné. Zhatit nám to může už jen zásah vyšší moci a ten doufám, se nám opravdu vyhne," upozornil ředitel závodu Rock Point - Horská výzva Pavel Zitta.

Oproti loňsku pořadatelé seriálu připravili hned několik změn. Závod se běžel vždy na třech trasách - Long, Half a Short. Nejkratší trať chtěli organizátoři pro nový rok nahradit nesoutěžní kategorií Nordic walking. "Ohlasy nám ale naznačily, že by to nebyl krok správným směrem, a proto jsme se rozhodli trať pro "shortysty" zanechat a k nim přidat právě nesoutěžní pochod určený především pro rodiny s dětmi, který bude mít omezenější servis. Tím zase vycházíme vstříc těm, kteří hledají důvod poznávat české hory," podotkl Zitta.

Oblíbená kategorie Dogtreking pak pro stále rostoucí zájem bude rozdělena na muže a ženy. Doteď byla jednotná. Pro zvýšení kvality závodů, jejichž organizace je oproti jiným sportovním soutěžím výrazně náročnější, došlo k nepatrnému navýšení výše startovného.

"Pro rok 2015 se závodníci mohou těšit na kvalitnější pamětní trička s potiskem a rozdělením jejich střihu na pánská a dámská, navýšení počtu mezičasů na trase v podobě čipových kontrol pro lepší přehled o konfrontaci časů nebo zajímavější ceny od partnerů seriálu. Po závodě bude možnost zakoupit své fotografie z trasy v plném rozlišení. Celkově se snažíme navýšit úroveň organizace každé akce včetně doprovodného programu," sdělil Zitta.

Celá "tour" čtyř zastávek odstartuje 10. dubna v Jeseníkách, pokračovat bude 12. června v Krkonoších, 14. srpna v Krušných horách a skončí 25. září na Šumavě. Seriálu Rock Point - Horská výzva bude předcházet ještě extrémní Zimní výzva.

Trasa 3. ročníku je již připravena a představena bude v průběhu první půlky prosince. Nejextrémnější závod v Česku odstartuje 18. února. Pro podnik, který je limitovaný počtem závodních dvojic, by registrace měla začít 5. ledna 2015 na webu www.zimni.horskavyzva.cz.

Další související články:

+ 3. závod Rock Point - Horské výzvy v Krkonoších ukončil celý ročník 2013!
+ Zimní spacáky. Víte jak si vybrat vhodný spací pytel na zimu?
+ Turistická obuv, jak si vybrat vhodné turistické boty
+ Aby se vám dobře šlapalo…, jak vybírat a ošetřovat turistickou obuv
+ Sněžnice - typy, konstrukce a použití
+ Turistické batohy, typy batohů a jak si vybrat batoh
Treking.cz - diskuze

Diskuse k tomuto článku

přidat názor


Reklama
Výběr článků
Hory 100 (a více) jarních kilometrů po východních Čechách. Treking s Tilakem 2014
Hory Bôr a Siná. Kouzelná hřebenovka v Nízkých Tatrách - toulky po zapomenutých horských chodnících
Hory Kriváň, túra na symbol Vysokých Tater na vrcholu babího léta
Reklama
Reklama
Témata našich článků…
Kanihůra Beskydy, ubytování Štefánička Černé jezero Bezděz Žiarska chata Útulna Limba Javorníky Dolní Morava Praděd Hukvaldy Sahara Panská skála Merkur Čachtický hrad Ortler Pieniny Cumulus Martinské hole Protuberance Nesmeky Chopok
Reklama
Regiony
Beskydy | Bílé Karpaty | Blatenská pahorkatina | Brdy | Broumovská vrchovina | Česká Kanada | České středohoří | České Švýcarsko | Český les | Český ráj | Děčínská vrchovina | Doupovské hory | Drahanská vrchovina | Džbán | Hanušovická vrchovina | Hornosvratecká vrchovina | Hostýnské vrchy | Chřiby | Javorníky | Jeseníky | Ještědsko-kozákovský hřbet | Jevišovická pahorkatina | Jizerské hory | Králický Sněžník | Krkonoše | Krušné hory | Křemešnická vrchovina | Křivoklátská vrchovina | Litenčická pahorkatina | Lužické hory | Nízký Jeseník | Novohradské hory | Orlické hory | Pálava | Podbeskydská pahorkatina | Podyjí | Rakovnická pahorkatina | Ralsko | Rychlebské hory | Slavkovský les | Slezské Beskydy | Smrčiny | Svitavská pahorkatina | Šluknovská pahorkatina | Šumava | Švihovská vrchovina | Vizovická vrchovina | Vlašimská pahorkatina | Vsetínské vrchy | Východolabská tabule | Zábřežská vrchovina | Zlatohorská vrchovina | Ždánický les | Železné hory | Žulovská pahorkatina | Belianské Tatry | Branisko | Bukovské vrchy | Burda | Cerová vrchovina | Čergov | Čierna hora | Chočské vrchy | Kremnické vrchy | Krupinská planina | Kysucké Beskydy | Laborecká vrchovina | Levočské vrchy | Ľubovnianska vrchovina | Malá Fatra | Malé Karpaty | Muránska planina | Myjavská pahorkatina | Nízké Tatry | Ondavská vrchovina | Oravská Magura | Oravské Beskydy | Ostrôžky | Pieniny | Podunajská pahorkatina | Pohronský Inovec | Polana | Považský Inovec | Revúcka vrchovina | Roháče | Slanské vrchy | Slovenský kras | Slovenský ráj | Spišská Magura | Beskydy | Stolické vrchy | Strážovské vrchy | Starohorské vrchy | Šarišská vrchovina | Štiavnické vrchy | Tribeč | Velká Fatra | Veporské vrchy | Vihorlat | Volovské vrchy | Vtáčnik | Vysoké Tatry | Východoslovenská rovina | Zemplínské vrchy | Žiar
Reklama
Túry a lokality podle pohoří
Beskydy Bílé Karpaty Javorníky
Jeseníky Jizerské hory Krkonoše
Kysuce Krušné hory Malá Fatra
Malé Karpaty Nízké Tatry Roháče
Šumava Velká Fatra Vysoké Tatry
Hledej podle pohoří
Vybíráme z obsahu…
1. Turistika Suchá Belá, túra turisticky nejatraktivnější roklinou Slovenského ráje
2. Turistická poradna Jídlo a pití na treku. Horský jídelníček a speciality z vaší kuchyně (2)
3. Rumunské Karpaty Apuseni je vhodné pre každého, Rumunsko a turistika
4. Naše vrcholy Železná hůrka, nejmladší sopka České republiky
5. Vesmír Jaká je tloušťka kůry a rozložení moří na Měsíci? Sondy GRAIL ukázaly novou tvář Měsíce
6. Chaty Bezručova chata. Chata KČT na Lysé hoře v Beskydech
7. Rozhledny Rozhledna na Borůvkové hoře, Rychlebské hory
Služby Horská seznamka Outdoor bazar Ztráty a nálezy Archiv článků Spolupracujeme Počasí Satelitní snímky Fotogalerie Turistická mapa Kalendář turistických akcí Treky České hory Slovenské hory Alpy Karpattreky Rumunské hory Ukrajinské Karpaty Asijské hory Severské země Turistika s dětmi Balkánské a evropské hory Ubytování Horské chaty, české hory Slovenské chaty Penziony, hotely Ubytování online Alpské chaty České kempy Slovenské kempy Chorvatské kempy Kempy, Slovinsko Ukrajina, Rumunské hory Výlety Skalní města a skály Naše vrcholy Rozhledny České hrady Slovenské hrady Jeskyně Vodopády Sedla a doliny Členění Slovenska Geomorfologické členění ČR Výlety Přehled našich pohoří Sopky v ČR Karpaty Alpy Ledovcová jezera Památky a zámky Větrné mlýny Čedičové varhany Viklany Bludné (eratické) balvany Ostatní Cestování, cestopisy Horolezectví Cykloturistika Snow Soutěže Příroda, fauna a flóra Vesmír, astronomie Produkty Testujeme Outdoor vybavení, poradna
TOPlist